Lysefjordinger til topps i NM

Norgesmestrene - Kopi

Vinnerlaget i groupstunt 2015 består av 50 prosent lysefjordinger.  Fremme fra høyre:  Stine Sofie Johannessen, Anna Fuglseth og Hanna Roman. Bak Niks Kronbergs.  (Privat foto).

Til EM 

Etter  NM-seieren er Stine Sofie Johannessen og gruppen  hennes kvalifisert til  EM i Ljubljana i Slovenia i slutten av juni.

For tre år siden gjorde Lysefjord-jentene  Stine Sofie Johannessen og Hanna Roman alvor av drømmen om å bli cheerleader- utøvere på høyt nivå. Etter to og et halvt år med Gneist  Stingers  gikk Lysefjord-jentene  over til Bergen Storm Cheerleading i  fjor sommer. Det har de aldri angret på. – Vi ønsket  å trene mer, og ville trene i lag med utøvere på høyere nivå. Etter at vi kom til Bergen Storm har vi utviklet  oss enormt, noe NM-suksessen sist helg er bevis på, forteller Stine.

Høyt nivå

Norgesmestere 2NM i cheerleading og cheerdance gikk av stabelen på Oslofjord Convention Center i Stokke utenfor Tønsberg. Hele 2.700 utøvere var i aksjon.  Blant disse 17 år gamle Stine Sofie Johannessen  og 16 år gamle Hanna Roman fra Lysefjorden. Både Hanna og Stine deltok i to klasser – i lagcheerleading og i groupstunt.  Lagcheerleading  er den vanlige konkurransen  der hele laget opptrer på samme tid. Fra Bergen Storm var det  21 utøvere. Vi  gjorde det ganske bra i klassen for senior coed level 6, som er det høyeste nivået, og ble  nummer seks av totalt åtte lag, forteller  Stine.

I groupstunt- konkurransen  deltok hun  i lag med tre andre fra bergensklubben. – Vi stilte med en kvartett bestående av Hanna og meg, samt Anna Fuglseth og Niks Kronbergs.  Vi hadde øvd «sinnsjukt» mye før konkurransen, og følte at alt satt veldig bra, forteller Stine videre. Likevel ble  de fullstendig overrasket  og over seg av lykke da det ble klart at de hadde gått  til topps i konkurransen.

Etter  NM-seieren er Stine Sofie Johannessen og gruppen  hennes kvalifisert til  EM i Ljubljana i Slovenia i slutten av juni.

– Vi gleder oss veldig. Ettersom vi ble best i Norge, og norske utøvere normalt sett holder  et  høyt nivå i forhold  til konkurrentene i Europa, så har vi god tro på at vi skal kunne hevde oss.  En medalje hadde vært supert, avslutter Sine Sofie Johannessen.

Klipp fra Os og Fusaposten  

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter