Aurora blir britisk julestjerne

Aurora Aksnes - ny pris - Kopi

Aurora (19) har gjort seg bemerket blant britene. Nå blir lysefjordingen  julestjerne for det britiske varehuset John Lewis’ julekampanje.

Hør sangen ManOnTheMoon her

Aurora Aksnes skal fronte det britiske varehuset John Lewis’ julekalender i år.

Jobben for det store varehuset John Lewis kan bety et stort gjennombrudd for Aurora i England. Engelske aviser spør seg imidlertid om hvem denne 19-åringen fra Norge er?

«The cat is out of the stocking: a little known 19-year-old from Norway has covered on of Britpops most beloved ballads for this year’s John Lewis Christmas advert», skriver den engelske avisen Telegraph på sine nettsider.

Tidligere i høst mottok Aurora en prestisjetung pris på direktesendt radio.

Det var under morgensendingen til NRK Hordaland at Aurora Aksnes vant den internasjonale musikkprisen European Border Breakers Awards (EBBA) for pop, rock og elektronisk musikk.

Klokken 0845 stilte den populære musikeren opp i studio. Der ventet EBBA-prisen på henne, som deles ut til 10 europeiske vinnere i løpet av året.

Aksnes er den andre vinneren av European Border Breakers Awards-vinner, som er den europeiske musikkprisen for voksende artister.

– Jeg er utrolig glad! Det er veldig fint og rart å vinne en sånn pris, sa Aurora Aksnes den gangen.

– Hvorfor rart?

– Det er rart at, av så mange gode artister, så har de valgt meg. De kunne valgt hvem som helst. Det er veldig gøy å bli trodd på, sa hun.

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter