Linea Økland Larsen og Kristin Balland tok gull i danse-NM

Bygdanytt

Sist helg deltok Lysefjordjentene Linea Økland Larsen og Kristin Balland i sitt første danse-NM. Sistnevnte tok gull i både freestyle og slow.

Norgesmester på første forsøk

– Jeg har øvd på dans i nesten et helt år. Før konkurransen øvde jeg veldig mye for at jeg skulle vinne NM, sier Kristin.

Diamond Dance

NM i freestyle/discojazz og slow ble avviklet i Fjellhamarhallen på Lørenskog. I freestyle-klassen var det 20 påmeldte og i slow var det 40 påmeldte i denne årsklassen. De to jentene danser i Diamond Dance i Fana IL, men bur i Lysefjorden. De startet å danse for snart ett år siden, og begge jentene og foreldre var overrasket over hvor godt di gjorde det. Linea tok seg til finalen i slow, der hun til slutt havnet på 7. plass. I freestyle tok hun seg til semifinalen, selv om hun hadde trøbbel med en skade. Kristin tok som nevnt gull i begge klassene.

– Dette var overraskende, og veldig bra gjort. Det sier treneren også. Denne idretten er stor på Østlandet, men ikke så stor her på Vestlandet. De har bare danset i kort tid og møtte de flinkeste danserne i deres aldersgruppe. Vi er imponerte, sier mor til Kristin, Lise Balland.

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter