Lysekloster markerte seg i Karabinlekene

IMG_5816

Blant 530 påmeldte i årets utgave av friidrettsstevnet Karabinlekene på Fana Stadion, var det 16 fra Lysekloster. Vi hadde noen forfall, men de 11 som stod på startstreken viste flotte takter.

Rekordsprint og historisk dag
Karabinlekene startet fredag ettermiddag da vi hadde 10-åringene Magnus Løvaas, Izabell Eriksen og Jennie Bos i aksjon. De konkurrerte i 60 meter, lengde og liten ball, og for Magnus ble det pers i både lengde (3,41 meter) og liten ball (28,28 meter). Det ble nok ganske sikkert pers også på 60 meter, men her hadde arrangøren montert målkameraet for høyt slik at ikke alle i heatet kom med på bildet. Dermed ble det ikke noe tid på 60 meteren på Magnus, men det gikk unna! Jentene markerte seg også sterkt. På 60 meter stormet Izabell inn til tiden 10,12 sekund, noe som er ny pers og tredje beste tid i 10-års klassen. Jennie Bos løp 60 meteren på 10,81 sekund, litt bak personlig rekord. I lengde fikk vi nok en gang begge jentene over tre meter; Izabell hoppet 3,15 meter og Jennie 3,07. Jennie deltok også i liten ball hvor hun kastet 27,22 meter.

Lørdag var det en historisk Lysekloster-dag, da vi stilte med stafettlag på 4×60 meter for første gang på over 20 år. Emilie Morken, Ingrid Fosse-Florvaag, Jennie Bos og Izabell Eriksen i jenter 10 fikk stafettpinnen rundt på en fin måte, og gikk i mål på tiden 41,62, rett bak vinneren Fana IL. Flott innsats av jentene!

IMG_5823 IMG_5812
Bilde til venstre: Historiske stafett-jenter som leverte strålende innsats. Fra venstre; Ingrid Fosse-Florvaag, Emilie Morken, Jennie Bos og Izabell Eriksen. Bilde til høyre: Izabell Eriksen svever over 3 meter i lengde

Full fart for rekruttene
Søndag var det øvelser både for rekruttene våre (opp til og med 9 år), og 10-åringene. Rekruttene deltok i 40 meter, lengde, liten ball og 400 meter(!). Her gikk det unna med nye piggsko for Herman og Haakon Gjerde Onstad (f. 2010) som løp på henholdsvis 8,20 og 8,19 sekund. I lengde ble det like jevnt, med hopp på 2,35 og 2,36 meter. De tøffe guttene deltok også på 400 meter, og leverte strålende innsats også her med tidene 1.40,12 (Herman) og 1.42,84 (Haakon). Jenterekruttene våre Emily Botnevik Eickhoff og Elise Bos (også her er begge født i 2010) løp flotte 40 metere (tidene ikke offentliggjort enda), hoppet kjempebra i lengde med heholdsvis 2,01 og 2,88 meter og kastet langt i liten ball (9,21 og 11,05 meter). Elise løp også en kjempeflott 400 meter hvor hun løp forbi alle på oppløpssiden og vant sitt heat med tiden 1.32,78 sekunder. I klassen for gutter 9 år deltok Aksel Natås Sørstrømmen i 40 meter og liten ball. Han viste flott innsats i begge øvelser og løp inn til 7,90 sekund på 40 meter og kastet hele 21,45 meter i liten ball.

IMG_5832  IMG_5838
Bilde til venstre: Aksel Natås Sørstrømmen i tilløpet i liten ball. Bilde til høyre: Haakon og Herman Gjerde Onstad gjør seg klar til å starte sin 400 meter.

Louis mot nye rekordhøyder

For 10-åringene våre var dette dagen for å prøve litt andre løpsdistanser enn vanlig. 80 meter og 200 meter stod på programmet i tillegg til høyde og kulestøt. Louis Botnevik Eickhoff stormet i mål på 80 meter som klar vinner med tiden 12,80 sekund. I høyde imponerte han stort med å sette ny personlig rekord med 1,22 meter, en økning på 12 cm fra tidligere rekord. Også i kule ble det ny personlig rekord med 5,80 meter. På den avsluttende 200 meteren ble det tredjeplass i heatet med tiden 34,94 sekund. Også det ny rekord. Lysekloster markerte seg også sterkt i jenteklassen for 10-åringene. Her åpnet Izabell Eriksen dagen med å vinne sitt heat og få beste tid av alle på 80 meter med tiden 13,33 sekund. Jennie Bos løp også bra og fikk tiden 13.74. I høyde ble det ny seier og ny personlig rekord for Izabell med 1,02 meter. På 200 meter var det Jennie som kjempet seg i mål, vant heatet og fikk beste tid av alle med 35,30 sekund. Izabell løp også bra her, med tiden 37, 40.

Totalt sett har vi hatt en super friidrettshelg på Fana Stadion – tre dager til ende. Nå blir det litt trening og Lysøen Rundt før neste store stevne som er Framolekene på Fana Stadion første helgen i juni.

Komplette resultater fra stevnet finnes her

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter