Fra Staal Jørpeland og Viking til Lysekloster

Markus Attila

Markus Attila flytter til Bergen og har tegnet kontrakt med Lysekloster.

20 årige Markus Attila kommer opprinnelig fra Ungarn, men flyttet til Norge som 11 åring, der familien bosatte seg på Jørpeland. Han har lenge vært et stort talent som mange klubber har jaktet på.

-Da jeg kom til Norge og Jørpeland startet jeg opp med fotball som mange andre gutter, forteller Markus.  Som 16. åring ble jeg tatt ut på utfordringsgruppa til landslaget, men jeg var ikke norsk så jeg kunne ikke spille for landslaget. Jeg ble istedenfor kaptein på utfordrergruppa.

– Seinere fikk jeg trene med Viking og var der i tre år, spilte også noen A kamper før jeg ble skadet, sier han, fikk flere skader, brakk venstre ankelen og da året var omme og kontraktstid da smalt det igjen og jeg var ute i nye 6 uker. Det var egentlig greit for da fikk jeg avsluttet siste året på videregående og lært meg ordentlig norsk.

Markus Attila måtte så trene seg opp igjen, turen gikk til Førde og 2. divisjon og tilbake til Staal Jørpeland  og nå er han her i Lysekloster.

Markus AttilaHva gjør du så på fritiden din spør vi.

– Jeg har masse av venner, svarer han, venner og familie og skal nå flytte sammen med kjæresten min om en måned til en leilighet på Nesttun. Skal faktisk begynne i en 100 % stilling i en barnehage samme dag som vi skal flytte inn. I går signerte jeg på papirene til Lysekloster og i dag fikk jeg ny jobb.

Flott, hva ?

De første ordene jeg sa til Ruben, treneren var, her føler jeg meg velkommen, det er som jeg har kjent disse guttene i lang tid, forresten så kjenner jeg både Thorvald, Vladan og Branzy fra før.

Og når er du kampklar ?

– Først så må jeg jo spille meg inn på laget, det blir ikke så enkelt, men jeg håper da på å være kampklar til første høstkampen mot Haugesund her hjemme, avslutter Markus.

Og vi håper det samme, ønsker han velkommen og håper han får en fin tid i Lysekloster og hos munkene. Vi kan videre opplyse at Markus er en kløpper til å klippe hår og er det noen som trenger en hårklipp i garderoben så er det bare til å si i fra.

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter