Trenerseminar til inspirasjon

B13A007D-2DAA-4FB9-9A1E-681E0C27BB89

I helgen arrangerte Friidrettens Trenerforening, i samarbeid med Norges Friidrettsforbund, trenerseminar her i Bergen. 145 trenere fra hele Norge, inkludert Arjan og Maria Bos fra Lysekloster, var samlet for faglig påfyll over tre dager. I tillegg bidro fem av våre utøvere med å vise øvelser i den praktiske delen av seminaret.

Trenerforeningen hadde samlet mange forelesere på høyt nivå, og barne- og ungdomstrening var et gjennomgående tema for det 26. Trenerseminaret i rekken.

Profilerte trenere
Den mest profilerte treneren var utvilsomt svenske Yannick Tregaro som har trent blant annet Christian Olsson (tresteg) og Kajsa Bergquist (høyde) til OL-gull, VM-gull og verdensrekorder. Yannick snakket om hvordan man jobber for å komme fra ungdom til eliteutøver i de ulike hoppøvelsene.

Jan May er tysk forbundstrener på hekk, og trener flere utøvere som har tatt medaljer i internasjonale mesterskap. Han snakket om sprint- og hekketrening, og viste mange gode øvelser som vi vil ta med oss inn i treningene våre.

40131FB8-A66E-4983-94A6-C9A4659EE5B4
(Bilde: Tysk landslagstrener Jan May demonstrerer øvelser i Leikvanghallen)

Athletics 365
England Athletics startet for noen år siden prosjektet Athletics 365 for barn og unge og har hatt med stor suksess. Tanken er å lage et enkelt opplegg som trener hele utøveren ikke bare mot en spesifikk øvelse, men i alle friidrettsøvelsene. Scott Grace er mannen bak det prisvinnende konseptet, og på Trenerseminaret presenterte han Athletics365 for en god gjeng barne- og ungdomstrenere. Siste dagen var det praktiske øvelser i Høiehallen, og her deltok fem utøvere fra Lysekloster i demonstrasjonen. De fikk bryne seg på ulike koordinasjonsøvelser, styrkeøvelser og hoppøvelser.

Tre dager med gode diskusjoner og praktiske gjennomganger med trenerkapasiteter fra inn- og utland har vært inspirerende, og vi gleder oss til å ta med oss mange nye øvelser inn i friidrettstreningen på Lysekloster.

73A720FD-8FE6-4D7D-81F7-CFD5C6226F16

(Bilde: Magnus og Louis demonstrerer løpsøvelser)

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter