Jacob Nielsen ny spillerutvikler

bilde4

I fjor var han trener for diverse aldersnivåer, i år skal Jacob Nielsen legge til rette for at de yngre spillerne tar steg mot 3. divisjon.

Blir linken mellom junior og senior

– Klubben har tatt store steg i år når det kommer til satsingen av ungdomsspillerne. Flere har fått både starte og innhopp i treningskampene. Ved å vise at det er muligheter å spille på A-laget, har juniorspillerne fått seg en motivasjons-boost. Det var mange som trengte en «gulrot», og de har tatt store steg bare i vinter. Klubben signaliserer også til de yngre lagene at det er langsiktige muligheter. Ta for eksempel Eirik Haga som var mye med og trente i fjor høst. De yngste ungdomsspillerne kan relatere til han og tenke at om fem år kan de også kanskje bli rekruttert til seniorlaget.» Videre forklarer Jacob at han blir bindeleddet mellom junior- og seniorlaget.

Les hva Ruben tidligere sa om samarbeidet med Nore Neset her: http://www.lysekloster.no/2018/02/suksessfull-kamphelg/

Altmulig-coach

Men det er ikke bare juniorspillerne som får nytte av Jacob sin kompetanse. Dansken får flere oppgaver rundt A-laget blant annet å drive skadeforebyggende trening og lede oppvarming. Jacob studerer idrett i Bergen og er ferdig til sommeren. Han sier at utdanningen og hans egen erfaring med å komme tilbake fra skader vil komme til nytte i rollen hans.

– Jeg var selv mye plaget med skader som spiller. Det har gitt meg mye erfaring med hvor tøft mentalt det er å jobbe seg tilbake. I tillegg til idrettsutdanningen min har jeg tatt flere kurs angående viktigheten av oppvarming og hvordan en kan optimalisere treningsplaner.

Lysekloster IL ønsker Jacob lykke til med sin nye rolle og er sikker at han tar oppgavene på strak arm.

jacob1

Foto: Hordalandsfotball

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter