Kjærlighetserklæring og hjemreise

IMG_4807

Da var vi kommet til siste dag på treningsleiren. På dagens plan var det kamp mot FC Poltava fra Ukraina, og kanskje det vi alle hadde gledet oss mest til: Lyseklosters talentshow.

Dagen startet som vanlig med frokost. Mens de fleste av oss stod i omelett-køen, forsvant Hassan bort til bordet vårt, for å se om våre kjære kattevenner ventet på oss i dag også. Det gjorde de.
Prioriteringen var klar, kattene skulle få mat, før han tenkte på hva han selv skulle spise. En skål med kalkunpølser stod på menyen for kattene.
Når alle var blitt god og mett, var det klart for en aktivisering økt på styrkerommet, med vår nye spillerutvikler/fysisk trener, Jacob Nielsen.
Deretter fikk vi frie tøyler til å gjøre det vi hadde lyst til frem til vi igjen skulle få i oss et godt måltid før kampen, samt et spillermøte, der Ruben Hetlevik hadde planen klar for hvordan vi skulle slå dette litt ukjente laget.

Les om kampen her: http://www.lysekloster.no/2018/03/tyrkisk-sirkus-ufortjent-1-0-tap/

Endelig var kvelden kommet. Kvelden vi alle hadde gledet oss til (vertfall vi som bare skulle se på), Lyseklosters talentshow. Reglene for showet var litt annerledes enn det vi er vant til, en vinner skulle bli kåret, fire var safe for straff og fem deltakere måtte ut i nye konkurranser for å unngå å bli den store taperen. Her har heller ikke publikum noe de skulle ha sagt. I denne konkurransen var det vår knallharde jury som bestemte utfallet. Juryen bestod av: Sigve Rørstad, Thorvald Trætteberg, Ole Thomas Herrem, Ruben Hetlevik og Jacob Nielsen.
Kristoffer Østervold og Ken Joar Føyen var kveldens programledere. De tok oss igjennom showet på en fantastisk måte.

Først ut var Rune Mo, han skulle fremføre «We are the world». Forventningene var skyhøye. Han hadde til og med fått et dansk guttelag til å hjelpe han med opptredenen. Fornøyd gikk Rune ned av scenen, skråsikker om at dette ville holde til en topp 5 plassering.
For hver ny deltaker som entret scenen, kunne vi se i hele ansiktet til Rune, den topp 5 plasseringen hang i en tynn tråd. Nivået i år var rett og slett skyhøyt.
Våre kjære sogninger Truls og Eirik hadde forberedt et dikt/«roast» av alle som var med på årets treningsleir. En vidunderlig opptreden som skapte latter hos de fleste, og tårer hos noen.
Så kom en opptreden ingen av oss noen gang kommer til å glemme. Vi skulle få se en kjærlighetserklæring fra en spiller til en annen. En romantisk monolog etterfulgt av en sterk opera utført «A Capella». Det var vår nye kaptein Mats Walberg som dediserte sin opptreden til romkamerat og programleder Ken Joar Føyen. En sterk og rørende historie blei fremført på en fantastisk måte, og Mats Walberg ble kronet til årets vinner av Lyseklosters talenter.

Del 1 av årets show var unnagjort, nå skulle juryen bestemme seg for hvem som måtte fighte videre i nye konkurranser for å unngå å bli årets taper.
Even Vetås, Rune Mo, Marcus Sannes, Erlend Instebø og Thomas Hille ble de fem som måtte ut i nye utfordringer.
Første runde var at hver deltaker fikk muligheten til å overbevise juryen med hver sin vits. Her ble deltakerne tatt litt på sengen, så vitsene vi fikk fremført var av heller laber kvalitet.
Even Vetås trakk det lengste strået i denne konkurransen, og var nå trygg.

De resterende fire i konkurransen skulle nå ut i en «dance battle». Første par ut var Rune Mo vs Erlend Instebø. Rune startet med noe som kunne minne om en slags «lap dance», muligens dette var et triks for å prøve å sette Erlend ut av spill. Erlend ble ikke satt ut, og viste noen fantastiske dance-moves, og var den soleklare vinneren av første battle.
Neste par ut var Marcus Sannes vs Thomas Hille. Her fikk vi muligens se noe av det merkeligste vi noen gang har sett. Det som skulle vær en «dance battle», hadde nå blitt noe som kunne ligne på en MMA fight. Juryen måtte samle seg, og ble tilslutt enige om at de 3 gjenværende deltakerne skulle få hver sin danseopptreden på 30 sekund, der de selv fikk velge hvilken sang de ville danse til.
Marcus danset en slag hiphop/breakdance, Thomas fremførte noe som kunne minne om stepping, og Rune Mo avsluttet med en feminin ballet.
Her var juryen aldri i tvil, Rune Mo vant denne dansekonkurransen, og var nå safe.
Dermed var det Marcus og Thomas som måtte ut i en siste konkurranse for å avgjøre hvem som ble den store taperen av årets talentshow.

Det hele skulle avgjøres best av 3 i en såkalt «Try not to laugh» challenge. I tillegg måtte hver deltaker ha munnen full av vann under konkurransen.
Her fikk de to  servert vitser fra øverste hylle, «one linere» som fikk publikum til å le seg skvatt i hel, men Marcus og Thomas hadde bestemt seg. De skulle absolutt ikke le.
Juryen måtte igjen samle seg, og Ruben Hetlevik kom frem til en god idè. Det hele skulle avgjøres på hans rom. Der ventet en Dartskive. 3 piler hver skulle avgjøre hvem som ble årets taper i Lyseklosters talentshow.
Marcus var først ut. Første pil traff ikke en gang dart-skiven. Latteren brøt ut fra motstander Thomas.
Pil nummer to var verdt 3 poeng, man kunne se Thomas glise fra øre til øre. Marcus måtte virkelig konsentrere seg på siste pil, og det gjorde han. Pilen fløy inn på en «Trippel 18», og Marcus sin totale poengsum ble 57 poeng.
Thomas var ikke lenger like skråsikker på seier. 8 poeng på første pil og 3 poeng på den andre, ville si at han måtte kaste en «Trippel 16» eller bedre på sin siste pil. Pilen landet på enkel 17, og dermed var det avgjort. Thomas Hille ble årets store taper, og måtte ta straffen det innebar.
Resten av kvelden ble avsluttet på Coach Hetleviks rom, med andre former for konkurranser og gode historier fra årets treningsleir.
Da var treningsleiren over for denne gangen, nå gjenstod bare flyturen hjem.
Halvveis på flyturen var det på tide for Thomas å fullføre en av straffene han måtte gjennomføre, ettersom han tapte årets talentshow. Det var å synge en valgfri sang i høyttaler anlegget på flyet.
Det vi trudde skulle være en flau affære, viste seg å bli noe Thomas syntes var veldig gøy.
Szymon syns rett og slett at Thomas fikk for mye oppmerksomhet fra flyvertinnene på flyet, og fra damelaget til Os (som var på samme fly som oss), at han tok sakene i egne hender, og holdt et 10 minutters show med polsk rap og kjente kjærlighetssanger. Nå var oppmerksomheten rettet tilbake mot Szymon, og han kunne ta seg en velfortjent blund, før vi gikk inn i di siste timene av flyturen.
Dermed gjenstod bare tax-free handelen, hente bagasjen, og takke hverandre for turen.
Det har vært en fantastisk treningsleir.
Vi må selvfølgelig takke alle som gjorde denne treningsleiren mulig for oss. Den kan virkelig vise seg å bli avgjørende for at vi skal nå målene våre for årets sesong.

Tusen hjertelig takk.

Ole Thomas Herrem

 

sponsor
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter