Trenerkurs på Lysekloster

IMG_1808

5., 7. og 8. april ble det arrangert trenerkurs på klubbhuset.

Årets kurs var delkurs 2 av en rekke på fire kurs som er beregnet på barne- og ungdomstrenere i fotballen. Dette var en fortsettelse av delkurs 1 som ble arrangert på klubbhuset i 2017.

Av i alt 15 deltagere var 11 fra Lysekloster IL. Både trenere fra Lysekloster Fotballakademi og barne- og ungdoms-fotballen i klubben var godt representert.

Når man skal øve på å trene barn trenger man selvfølgelig noen å trene. Det var i alt fire praksisøkter med mange glade og ivrige barn.

Kursleder Marit Glesnes skryter av deltagerene på kurset:  «Det var ventet rundt 12 spillere som skulle delta som aktører for trenerene. Da det møtte opp nesten dobelte, ble det en ekstra utfordring for de deltagende trenerene. Det ble en tøff utfordring, men de tok den på strak arm. Jeg ser at trenerene har tatt steg iløpet av kurstiden. Noen har hatt store sprang i forbedring andre litt mindre. Det er stor forskjell på erfaringen de engasjerte har som både spiller og trener, noen har aldri spilt, mens andre har spilt på høyere nivå eller trent mye.

Videre forteller Marit at kurset fram til lørdag fokuserte på individuell ferdighetstrening. Søndag var fokuset på den relasjonelle ferdigheten, altså ferdighet i forbindelse med lagspill. Dermed blir det en rød tråd gjennom det som blir lært gjennom de ulike dagene på kurset.

Selvrefleksjon

IMG_1780

Kursansvarlig i Lysekloster fotball, Kim Henry Kristiansen var selv deltager på kurset.

Han uttaler følgende: «Jeg må si at det har vært noen meget lærerike og inspirerende kursdager. Det har vært mange gode samtaler og diskusjoner med likesinnede om felles utfordringer. Vi har lært mye i forhold til planlegging og gjennomføring av økter, veiledning av spillerne underveis i treningene og hvordan man kan forsterke når de gjør noe bra. Positivt i forhold til bevisstgjøring på egen rolle og på det å reflektere over eget opplegg. Ikke minst har det vært meget verdifullt og kjekt å knytte tette bånd og bli bedre kjent med de andre trenerne i klubben. Lysekloster IL har et fantastisk godt miljø med mange dyktige og fine folk! Dette lover godt for tiden framover.»

Lysekloster takker kretsen som stilte med meget kompetente kursledere og til trenere og barn for topp innsats. En ekstra takk til Marit Glesnes som var kursinstruktør mesteparten av tiden.

IMG_1826

A-lagsgjengen leder en skuddøvelse mens resten observerer.

Mellom øktene var det teori

Mellom øktene var det teori

A-laget var også til stede for å lære mer som trenere

A-laget var også til stede for å lære mer som trenere

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter