Lysekloster viste «jernet», men klarte ikke å sette inn mål nr to

NM cup LIL - Haugesund

Haugesund fikk ingen ting gratis i Parken i dag og det hadde ikke vært urettferdig om seieren hadde gått til hjemmelaget. Munkene viste ikke respekt for gjestene og førte kampen størstedelen av tiden.

Det var gjestene fra Haugesund og eliteserien som kom best i gang, de viste at de hadde større fart enn «munkene». Allerede etter tre minutter kunne det blitt farlig da Haugesunds Alexander Stølås fikk lagt inn foran mål. Den ballen trillet imidlertid forbi alt og alle.

Etter dette kom Lysekloster mere med, skrudde opp og tilpasset seg tempoet og styrte ellers det aller meste av kampen.

Urettferdig og hardt straffet

Åtte minutter ut i kampen fikk munkene frispark i god posisjon. Rune Mo tok frisparket og traff pannen til Kristoffer Østervold som satte ballen i stangen, og Lysekloster var nære 1-0.

Etter denne sjansen var det Lysekloster som presset eliteserielaget og hadde mest ball.

I en ellers sjansefattig omgang, fikk Haugesund like før pause likevel den første scoringen. Ibrahima Kone fikk stå helt alene og sette ballen enkelt i mål bak Kjetil Hansen, og haugesunderne kunne gå til pause med ledelse.

– Vi har et par minutter der i starten hvor det er litt «hipp som happ», men så føler jeg egentlig vi spiller god fotball. Vi skaper ikke så mye, men de skaper ikke all verdens de heller. Selv om vi taper skal vi være fornøyd med måten vi fremstår på i dag, sa Lysekloster-spissen Stian Dyngeland til BA.

Viser til BA: Trener Ruben Hetlevik var også svært fornøyd med prestasjonen til laget sitt.

– Det er imponerende det guttene leverer her, både defensivt og offensivt.

– Det de har på oss er kontringer og dødballer. All honnør til guttene som klarer å få et slikt kampbilde mot så god motstand, legger han til.

Skuffet etter tapet

Hetlevik mener Lysekloster hadde fortjent å gå av med seieren.

– Nå er jeg skuffet på vegne av guttene. De hadde fortjent å gå til tredje runde, og de gjorde nok til å få en seier i dag, sier han.

Drøye ti minutter ut i andre omgang, kunne gjestene doble ledelsen ved Kristoffer Velde.

– Vi blir straffet ekstremt hardt for de små feilene vi gjør. Det andre målet deres kommer fordi vi taper tre dueller. Haugesund spiller seg ikke til en eneste sjanse, mener Hetlevik.

Etter 60 minutter kunne Lysekloster endelig slippe jubelen løs. Etter godt angrepsspill fikk Mohammad Rahmani lagt inn og Stian Dyngeland stanget ballen opp i hjørnet på nydelig vis.

– Det er et godt innlegg, og jeg treffer greit med pannebrasken. Det var en god følelse, men jeg skulle gjerne hatt en til, smiler målscoreren.

Hjemmelaget fortsatte å presse på i sluttminuttene, men klarte ikke å sette inn scoring nummer to. Dermed er LIL ute av årets NM-turnering.

KAMPFAKTA

Lysekloster – Haugesund 1-2 (0-1)

NM fotball menn, 2. runde. Lysekloster Framo Idrettspark, 500 tilskuere. Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord FK. Gult kort: Rune Mo og Eirik Rode, Lysekloster. Joakim Våge Nilsen, Haugesund.

Mål: 0-1 Ibrahima Kone (38), 0-2 Kristoffer Velde (56), 1-2 Stian Dyngeland (61).

Lysekloster (4-3-3): Kjetil Hansen – Andre Pouca Roupa de Matos, Mats Joachim Walberg, Thorvald Trætteberg (Martin Pedersen fra 87), Denis Ljubovic – Eirik Rode, Mohammad Hasan Rahmani, Rune Mo (Szyman Walczak fra 82) – Kristoffer Østervold, Vladan Radojkic, Stian Lønne Dyngeland.

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter