Imponerende vårsesong for ungdomslagene!

IMG_2984

Torsdag 21.06. hadde alle ungdomslagene til Lysekloster spilt ferdig vårsesongen med respektable resultat. G13 og G14 er klare for større utfordringer etter opprykket til 1. divisjon, mens G16 og G19 leverte begge en god sesong, der begge havnet på 4. plass. Samme torsdag var det dobbel avslutning på Lysekloster da G14 og G16 spilte kamp rett etter hverandre. G16 var først ute og la et inn et solid arbeid, men serieleder Stord vant kampen vel fortjent 2-0. Til tross skuffelsen, var det god stemning etter kamp, da laget samlet seg i klubbhuset etter kamp og så Kroatia slå Argentina og Messi 3-0.

Lagleder Thomas Fiksdal sa følgende om sesongen: Lysekloster Nore Neset G16 har i vårsesongen 2018 spilt i 2. divisjon. Laget består av spillere fra årgangene 2002 og 2003 med Denis Ljubovic fra Lysekloster sitt A-lag som trener. Guttene har trent 4 ganger i uken, 2 ganger på NN og 2 ganger på LIL. Laget har fått prøvd seg mot gode lag og fikk en hederlig 4. plass på tabellen. Laget tar 2 uker fri nå, men begynner med trening for de som er hjemme i midten av juli. Vi ser frem til en spennende høstsesong!

Like etterpå skulle opprykksklare G14 spille sin siste kamp mot Gneist 2. Bortelaget viste respekt for serievinneren og stod æres vakt for guttene før kampstart. Etter kampen som endte 4-0 til Lysekloster var det jubelscener med musikk og feiring både fra laget og de lojale supporterne fra tribunen.

G14-trener Rune Mo, som er til daglig A-lagsspiller på Lysekloster, tok over G-14 laget i starten av sesongen. Han er svært fornøyd med sesongen og var full av lovord av opprykkslaget.

Rune, fortell hvordan har vårsesongen vært for din del?
– De tankene jeg sitter igjen med etter denne vårsesongen er at treneryrket kan gi mye positiv energi. Takket være guttene så har jeg stort sett alltid kunne gå hjem etter en treningsøkt med et smil. Den lysten de har til å lære, til det å ønske å lytte for å bli bedre er stor. Dette er noe vi må bygge videre på samtidig som at vi må utvikle det taktiske i lag med fotballferdighetene.

Hvordan har laget utviklet seg siden du startet?
– Utviklingen de har hatt siden vi startet opp i januar har vært veldig stor. Vi startet de første månedene med mye teknisk trening, pasningsspill og svært lite banespill. Jeg tror i dette tilfellet var det riktig for der jobbet vi med hvilken standard vi ville ha i arbeidet vårt utover året og når ser en frukter av det. Vi har stort sett spilt ut motstanderne når forholdene har ligget til rette for det. Nå handler det om å ta steg på de tingene vi er blitt gode på samtidig som en ønsker å utvikle de svake sidene enda bedre.

Hvilke tanker har du for etter sommeren?
– Jeg tenker at vi skal få en skikkelig utfordring. Vi skal bite godt i fra oss, det tviler jeg ikke på. Men da er vi avhengige av at guttene ønsker å fortsette denne utviklingen. Jeg vil gjerne bruke litt tid på å finne nye øvelser som kan passe inn i vår måte å spille på og samtidig sørge for en rød tråd i måten vi jobber på. Får vi dette til så kan det bli spennende utover høsten. Det blir veldig spennende å se hvordan vi som lag tar opp hansken når ting blir litt tøffere.

Så må jeg si igjen at jeg er veldig fornøyd med guttene sine holdninger. De kommer på trening og ønsker å lære. Dette gjør jobben min mye enklere samtidig som den gir mye god energi. Jeg føler også samholdet er veldig bra, gruppen har en god blanding av personligheter som forenes godt i lag.

IMG_2849 IMG_2871 IMG_2878 IMG_2931 IMG_2971
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter