Proffuke i Danmark

e

Juniorlaget var forrige uke på treningsleir i Danmark. I treningsleirens ånd hører det da med å skrive reisebrev fra laget. Her er hva juniorspillerne og -trenerene hadde å si om oppholdet:

For en uke siden dro en motivert og ambisiøs gjeng avgårde mot treneren sitt hjemland Danmark. Her skulle vi bo på Vildbjerg Sportcenter for en ukes treningsleir.

Forventningene var store fra spillere og trenere. Vi dro for å utvikle relasjoner både på og utenfor banen, og med muligheter for en ukes fordypning i fotball. På strøkne grønne gressbaner har vi hatt mange gode økter, og det har vært fokus på hver enkelt spiller sin utvikling. Blant annet er det laget individuelle utviklingsplaner som skal følges opp i framtiden.

I løpet av uken ble det spilt 2 kamper. En kamp mot et lokalt dansk lag, hvor utfordringene ikke ble store for “munkene” som gikk seirende ut med et tosifret antall mål, 11-2. Spillerne fikk jobbet med interne relasjoner og finpussest taktikken fram mot seriestart.

Midtstopper Liam Askvik ser positivt tilbake på kampen og på opplevelsene han fikk med lagkameratene.

“Det er deilig å spille på andre forhold enn kunstgress og annerledes å spille mot dansk motstand. Vi får prøve ut flere nye ting når vi spiller treningskamper. Danskerne er generelt bedre i duellspillet, tøffere og bedre med ball. Noe vi spesielt fikk kjenne på søndag.
Jeg hatt stort utbytte av treningsleiren. Vi er blitt bedre kjent med hverandre og styrket relasjonene på og utenfor banen.”

Andre treningskamp ble arrangert søndag, hvor det ble hentet inn danske 2. divisjonsspillere som skulle bidra til å gi økt motstand for juniorgutta i en intern treningskamp. Denne utfordringen taklet guttene godt.

Når det ikke var trening eller kamp ble tiden brukt med, biljard, tennis, avslappning på rommet og den prestisjefylte bordtennisturnering. Pelle Stoltenberg og Peter Myksvoll kunne mere eller mindre fortjent trekke seg seierrikt ut av denne.

Lørdag ventet en manndomsprøve på en forblåst, dansk vestkyst, i regn og sure forhold. Her ble spillerne utfordret på samarbeidsoppgaver og fysiske utfordringer. De måtte stå sammen som et lag for å gjennomføre utfordringene de møtte. På slutten av dagen, med slitne ben og kommentarer som «dette er den tyngste dagen i livet mitt», kunne guttene endelig ta seg en velfortjent tur i bassenget. Til tross for en tung dag kom alle seg gjennom det, styrket både som lag og som individ.

Den halvdanske midtbanespilleren, Pelle Stoltenberg nøt godt av en uke med fotball og kamerater.

“Treningsleiren ga meg en følelse av samhold og kameraderi. Det var en uke der man kunne fokusere på å bli bedre uten å ha alle slags baktanker og distraksjoner. En uke til å tenke på fotball. Ikkje skule, jobb, bekymringer, men mulighet til å fokusere på det man synes er allermest gøy; fotball.

Spillere og trenere sier takk for en fantastisk treningsleir og ser fram til en spennende høst.

– Jacob og Stian

 

d h y
Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter