Samarbeid med engelsk fotballuniversitet

solent

I løpet av 2019 har A-laget til Lysekloster startet et analyseprosjekt i samarbeid med Solent University i England. Via dette samarbeidet har en gruppe fotballstudenter fått muligheten til å jobbe med kampanalyse for A-laget. En gruppe på fire studenter skal under ledelse av vår analysesjef Henrik Tiger Sandtorv videreutvikle analyseavdelingen i klubben.

Dette sier analysesjef selv om prosjektet:

«Det er fantastisk bra at vi har fått med denne gruppen med ambisiøse, lærevillige og engasjerte studenter som ønsker seg opp og fram i fotballverdenen. Dette kommer til å styrke analysearbeidet betraktelig. Solent har vist i over ti år at de er et av de bedre universitetene på å utdanne arbeidsdyktige fagfolk. På vegne av Lysekloster IL er vi stolt over å bli del av det enorme nettverket bestående av alt fra fotballgiganter til lokale grasrotsprosjekter.»

Fotballrelevant arbeidskompetanse

Solent som i hovedsak er kjent for å være et av de beste univseritetene i Europa for maritime fag har også en sportligs avdeling som er i stor vekst siden tilbudet startet for litt over 10 år siden. En av linjene heter «Football Studies» og har et samarbeid med nesten 100 klubber i det engelske ligasystemet.

Kursleder for fotballstudiet, Tracey Bourne, er fornøyd med at elevene får denne muligheten for praktisk erfaring. Dette sier hun om prosjektet:

«Vi er henrykt over å ha startet dette samarbeidet med Lysekloster IL og Football Junto (vårt studentledet football samfunn) for å tilby studentene hos universitetet denne fantastiske muligheten for å få erfaring som analytikere i den virkelige fotballverden. Praktisk erfaring er nøkkelen for å kunne opparbeide en CV som kan gi gode arbeidsmuligheter. Denne muligheten tilbyr akkurat det, i tillegg at det er en fantastisk plattform for studentene å teste teori i praksis. Via Solent sitt «football studies», som er en 3-årig bachelor-studie, er stolte over antallet studenter som fullfører og går rett inn i arbeid. Dette samarbeidet med Lysekloster IL kommer bare til å utvide denne muligheten internasjonalt.»

Vi i Lysekloster IL er godt fornøyd over å ha fått igang et såpass ambisiøst prosjekt og gleder oss til å komme skikkelig igang.

IMG_3030

Analysegruppen (f.v Rohail Awan, Freddy Kaprov,  Σπύρος Μυλόρδος, Ciaran McKeown)

 

Email this to someoneShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter