top of page
  • Maria

Flott friidrettsuke

Forrige uke bød på sol og varmt vær, og det ga også gode muligheter for å pynte på rekorder før sommerferien.


Friidrettsutøverne våre var i aksjon både på Skansemyren og i Strandebarm i forrige uke. På Skansemyren inviterte Bergens Turn friidrett til Skansen Athletics tirsdag 13. juni med 60m, 60m hekk, 400m, tresteg og liten ball på programmet.


Alle våre utøvere perset i minst én øvelse, Elise Bos (jenter 13) økte persen sin i tresteg med 21 cm, og krysset 11 meteren for første gang med 11,07! Her var det dessverre litt for mye vind til å få det godkjent, men hun hoppet også 11,00 i godkjent vind. Dette er ny årsbeste i Norge i denne klassen, 58 cm foran nestemann på listen. Elise perset også utendørs på 60m.


Ludvik Våge Fosså og Oscar Djupvik Søreide (begge gutter 12) perset i liten ball, og debuterte i tresteg sammen med Lars Magnus Lyngsgård-Monsen (også gutter 12). Ludvik løp også 400m for første gang på fire år, og perset med 15 sek. Lars Magnus debuterte på høyere hekker og løp fortere enn på lave i fjor. Kine Eriksen (jenter 12) løp noen hundredeler raskere enn persen på hekk tross motvind.


I helgen hadde vi med fire utøvere på Hardanger Friidrettsfestival i Strandebarm. I gutter og jenter rekrutt hadde vi med Jonathan Koldal Borcherding og Eir Malkenes Skretting. Begge gjorde det kjempebra på 60m og lengde. I gutter 12 år vant Lars Magnus Lyngsgård-Monsen både 60m og høyde samt fikk med seg en sølvmedalje på 600m.


Elise Bos hoppet nesten 11 meter i tresteg nok en gang, med 10,95 meter. I lengde ble det ny norsk årsbeste med 5,10 meter, og på 200m løp hun på 27,91 noe som er ny pers og det tredje beste resultatet i landet så langt i år.


Friidrettsgruppen fortsetter treningen for de eldste i noen uker til, mens de yngste har tatt sommerferie. Elise Bos skal delta i Värdsungdomsspelen i Gøteborg første helgen i juli. Dette er et av de største stevnene for ungdom i Europa.

Comments


bottom of page