top of page
  • Maria

Til topps i Europas største friidrettsstevne

Elise Bos deltok i helgen i Europas største friidrettsstevne for ungdom i Gøteborg og fikk med seg en gull-og en bronsemedalje hjem.

I konkurranse med 50 andre jenter fra syv ulike nasjoner, vant Elise (jenter 13) tresteg overlegent på ny personlig rekord 11,31 m lørdag. Hun hadde alle sine seks hopp i konkurransen lenger enn nummer to. 11,31 er også over kravet til senior NM, men her får ikke Elise være med før hun er 16 år.

Etter trestegkonkurransen lørdag, hoppet hun kvalifisering til lengdefinalen og gikk greit videre. De 16 beste av hele 107 deltagere fikk finalebillett. Lengdefinalen gikk søndag ettermiddag, og etter en jevn konkurranse endte Elise på tredjeplass med resultatet 5,25 meter. Dette er 15 cm over tidligere personlig rekord, men dessverre var det litt for mye medvind til at hoppet teller på statistikken. Heldigvis fikk hun også opp et hopp på 5,24 m med godkjent vind, og det blir stående som ny rekord.

Siste øvelse på programmet var 200m, og her løp Elise inn til en fin 9. plass av 93 deltagere. Også her under tidligere pers, men med litt for mye medvind i ryggen til at det teller som ny rekord.