top of page
  • Maria

Travel og vellykket friidrettshelg

Oppdatert: 7. sep. 2020

Med utøvere i aksjon både i kretskampen i Haugesund og Karabinlekeneke på Fana Stadion, ble det en travel men vellykket friidrettshelg.

Jennie Bos (13 år, bildet over) representerte Hordaland i kretskampen mot Rogaland, Agder og Sogn & Fjordane. Hun tok en flott sølvmedalje i stav, med 2,22 meter. Resultatet er rett bak pers, og hun hadde tre gode forsøk på 2,32 meter. I tresteg ble det en fin sjetteplass etter strålende hopping med et lengstehopp på 9,55 cm. Dette er 70 cm lenger enn personlig rekord, men dessverre var vinden litt for sterk til at det blir godkjent som rekord. Også i spyd ble det ny rekord med 21,09 meter. På grunn av kollisjon mellom stav og kule i tidsskjemaet, fikk hun ikke deltatt i kule.


Hordaland vant til slutt kretskampen med 278 poeng, med Rogaland (255), Agder (204) og Sogn & Fjordane (85) på de neste plassene.


På Fana stadion var det friidrett tre dager til endes. På fredag var det 60 meter og stav på menyen, og til tross for motvind på sprinten gikk det fort unna for Herman & Haakon Gjerde Onstad og Elise Bos. I stav satte Elise ny rekord med 2,05 meter.


Lørdag startet med 60 meter hekk for fire av våre utøvere. Herman & Haakon sikret dobbeltseier på hekken i klasse gutter 10, mens Elise vant for jenter 11 år. Haakon fikk med seg en strålende ny rekord på 12,33 sek. Aksel Natås Sørstrømmen debuterte på hekken i gutter 12, og leverte et flott løp.


I lengdegropen ble det også nye rekorder. Både Elise (4,14 m), Herman (3,72 m) og Birk Natås Sørstrømmen (2,86 m) hoppet lenger enn de har gjort tidligere. Birk konkurrerte også i liten ball, og fikk opp et kast på 21.09 meter.


Søndag var det bare Elise som var i aksjon. Hun startet dagen med å hoppe 1,28 meter i høyde og hun hadde også tre gode forsøk på 1,32 m. På 200 meter smalt hun til med ny pers med nesten ett sekund og ny stevnerekord på 30,78 sek. Totalt fikk Elise med seg seks gullmedaljer og en sølvmedalje fra helgens stevne.


Arrangøren har tatt mange flotte bilder - se galleri under (Alle foto: Karabinlekene)

Friidrettssesongen nærmer seg slutten, men vi har to stevner igjen: Bergen Friidrettssfestival neste helg og Oslekene i slutten av september.Comments


bottom of page