top of page
  • Maria

Framolekene i strålende solskinn

Framolekene på Fana Stadion er blitt en fast tradisjon på våren. Årets versjon, den 23 i rekken, var begrenset til aldersgruppen 10 år og eldre. Det var flotte forhold for friidrett tre dager til endes.


Totalt hadde vi med åtte utøvere denne gangen. I gutter 10 år deltok Lars Magnus Lyngsgård-Monsen, Ludvik Våge Fosså og Osvar Djupvik Søreide. Alle tre deltok på 60 meter, lengde og liten ball, mens Lars Magnus i tillegg deltok i høyde, på 60 meter hekk, 40 meter og kule. Strålende innsats av alle tre!


I jenter 10 år var Kine Eriksen en kjapp tur innom for å løpe 40 meter. Det gikk raskt unna, og hun noterte seg for fine 7,20 sekunder på denne distansen. Dette var personlig rekord med 8 hundredeler.


I gutter 11 år deltok Herman og Haakon Gjerde Onstad denne gang på 60 meter, 60 meter hekk og i lengde. På 60 meter hekk ble det seier til Haakon på flott ny personlig rekord 11,40 sekund. Her ble Herman nummer tre med 11,82 sekund. På 60 meter uten hekker, var Herman raskest av de to med 9,76 sekunder. Dette holdt til en tredjeplass totalt. Her fikk Haakon 10,17 sekunder. 60 meteren gikk i til dels kraftig motvind, så her kommer det fort enda bedre tider utover sesongen. I lengde ble det nok en tredjeplass til Herman med resultatet 3,87 meter. Dette er ny personlig rekord. Haakon fikk denne gangen 3,63 meter og ble med det nummer seks.


I jenter 11 år, fikk Elise Bos en flott start på helgen med en kjempehopp i tresteg. Med tre hopp over den gamle persen, ble det til slutt seier og hele 10,40 meter. Dette er over kravet til junior-NM U20 og 1,28 meter lenger enn den gamle personlige rekorden. I tillegg var det stevnerekord med 1,04 meter. Elise er først gammel nok til å delta på junior-NM om fire år. Det ble også seier, personlig rekord og stevnerekord i lengde, med et hopp på 4,36 meter. Førstplass og personlig rekord ble det også på 60 meter hekk, med tiden 10,67 sekunder. I høyde nøyde hun seg denne gang med 1,35 meter, noe som også hold til seier.


Jennie Bos vant stav for jenter 14 år med 2,50 meter. Dette er rett bak personlig rekord.Comments


bottom of page